1

Topic: Täh mitä häh?

Tämä lauta on tarkoitettu Blood Bowl -pelaajien peliensopimis- ja läpänheittoalueeksi.


Mikä on tämä Blood Bowl, mistä sen saa ja miten pääsen karkeloimaan mukaan?

Blood Bowl: Legendary Edition on Games Workshopin legendaarisen lautapelin tietokonepeliadaptaation viimeisin inkarnaatio. Jos Blood Bowl ei ole tuttu, lukaise vaikka tämä ja palaa takaisin: http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_Bowl

Pelistä on julkaistu pari edellistä laitosta PC:lle, mutta jos harkitset mukaan karkeloihin liittymistä, älä hassaa rahojasi mihinkään muuhun kuin legendary editioniin. Vanhemmat versiot (Blood bowl ja Blood bowl: dark elves edition) eivät näes toimi yksiin legendary editionin kanssa joka on SE versio tästä pelistä tällä hetkellä. Pelin taitaa saada halvimmalla toistaiseksi play.comista.

Mikäli edelleen kiinnostaa niin ota huomioon että kyseessä on moninpeli. atk-boulissa on yksinpelimoodi mutta se AI on niin kuppainen vastustaja että siitä ei pelinautintoa irti saa. Soveltuu nyypän sparrausvastustajaksi korkeintaan. Tosi kamppailut käydään linjoilla, missä pelaajat loggaavat tiliinsä intterissä, luovat sinne tiiminsä ja käyvät otteluun. Joukkueet myös kehittyvät ja keräävät sitä expaa ja leveliä jota kansa haluaa. Niin, ja ei toimi warella, pittääpi olla aito tapaus.

Irtopelien pelaamisen lisäksi voivat pelaajat tehdä omia privaattiliigojaan, joka arpoo otteluparit, tekee liigataulukot sun muut. Välierät ja finaalit ja mestaruus. Mitä muuta sitä voi toivoa.


Yhyy, en ossoo!

RTFM: http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus … lebook.pdf

Ja jos se ei riitä, niin hyvien taktiikoiden löytämisen ilon voi pilata tällä: http://bbtactics.com/

En saa peliä pystyyn, peli bugittaa, teknisiä ongelmia!

Totisesti. Ranskalainen IT-osaaminen mainittu. Pelissä on bugeja kovan päivitysrumban päällekin, kaikki pelin säännöt eivät toimi lautapelin sääntökirjan mukaan, kaikkea ei ole implementoitu ja käyttöliittymä on hanurista. Öky peli silti. Lue viimeisimmät tekniset väninät pelin viralliselta foorumilta: http://www.cyanide-studio.com/forumBB/v … 0357486eb7

Porttihate: Todistettavasti peli herjaa välillä ettei portti ole auki ja yhteyttä ei saada, vaikka molemmilla pelaajilla portti on auki. Testattu ja todettu. Koettakaa sulkea pelit, startata uudelleen, koettaa molempien pelaajien haasteella ja rukoilla Nufflea.


Noniin, saitte narahtamaan. Ostin pelin. Miten tätä nyt sitten netissä pelataan häh?

Ensi töiksesi käy varmistamassa että portti 16962 on auki koko matkan reitittimen ja palomuurin läpi. Ei taida bouli osata vieläkään autoforwardata sitä.

Sitten peli tulille.

Multiplayer -> internet leagues -> kirjautuminen

Edessäsi on hämmentävä käyttöliittymähässäkkä. Mitä ihmettä ne fransmannit ajattelivat? Ensi töiksesi rakennat oman tiimin. Hyviä aloitustiimejä ovat örkit, ihmiset ja undead. Niillä ei ole mahdottoman paljon kommervenkkejä tahi erikoisuuksia. Aiemmissa linkeissä on tiimiesittelyjä ja oppaita mitä kannattaa vilkaista (tai sitten se löytämisen ilo aidoimmillaan.) Tiimin rakentamisessa pitää muistaa että siinä pitää olla vähintään 11 pelaajaa alussa ja re-rolleja kannattaa mielellään olla se 2-3 alussa. Re-rollit maksavat tiimin perustamisen jälkeen tulevaisuudessa tuplasti. Apoteekkari kannattaa ostaa jossain vaiheessa pelaajaa hengissä pitämään. Opetelkee ite.

Nyt kun sinulla on tiimi, pitää se liittää liigaan. Pelin yleinen general population -liiga on auld world. Menet leagues -välilehdelle, valitset auld worldin ja tiimilistasta joukkueen, minkä haluat liittää. Sitten joinimaan. KyylaOpen löytynee etsimällä liiganhakunapista.

Kun on tiimi oikeassa liigassa, niin sitten kannattaa lisäillä kavereita koutsilistaan. Koutsitopikista voi luntata tunnuksia. Niitä voi lisätä coachilistan friends-alueelle. Tai blacklistiiin. Muuta iloa tuosta listasta ei juuri ole, kuin että näkee milloin vastapelaaja on linjoilla. Pelihaasteet kannattaa tehdä irkissä tai muuten ulkopuolisella kanavalla.

Kun viimein on tehty tiimi, löydetty pelikaveri ja molemmat on vielä samassa liigassa, on aika haastaa peliin. Play-välilehti, sieltä player searchia ja sinne pop-uppiin sitten coahcin tunnus. Esiin tulee haun jälkeen lista coachin tiimeistä. Valitse ensin oma joukkueesi klikkaamalla sen nimeä, sitten vastustajan joukkue ja paina challengea. Esiin tulee vielä pari optiota, kuten että pelataanko ranked -matsina (kyylaOpenin kaikki matsit ovat rankattuja) ja sitten että mikä on vuoron kesto (neljä minuuttia on standardi, kahdella minuutilla saa nopeita pelejä sitten kun molemmat osaa säännöt). Eikun menoksi.
Tässä vaiheessa peli voi herjata portista tai että vastapuoli ei vastannut haasteeseen. Kts. kuitenkin aiemmat kommentit porttihatesta. Kun sinut haastetaan, näkyy haaste ruudun oikeassa alakulmassa accept/reject -namiskoin.


Tähän tulee joku ihme valikko haasteen hyväksymisen jälkeen.

Kun peliä päästään viimein pelaamaan, tasoitellaan ensin tiimien välisiä eroja. Kokenut tiimi on korkeammalla team valuella varustettu, ja pelaaja saa team valueiden erotuksen herkkujen ostoon matsia varten. HUOM: Kun peli kysyy haluatko petty cashiin siirtää rahaa, niin ei kyllä kannata. Se raha siirtyy siitä sinun tiimin pysyvästä treasurysta ja kaikkoaa lopullisesti. Petty cashista siirtoa ei voi suositella kuin niihin tärkeisiin finaaliotteluihin yms.

Team valuen erotuksella eli inducementeilla voi ostaa tiimilleen vähän tasoittavaa ylivoimaista vastustajaa vastaan. Mättötiimejä vastaan erinomainen ja halpa valinta on ostaa yksi tai kaksi bloodweiser babea (suom. kaljatelttaa) @ 50k per laaki. Kukin kaljateltta tuo +1 niihin heittoihin millä jamppa nousee knocked outista ulos. Näppärää silloin, kun puolet tiimistä näkee tähtiä vaihtopenkin takana.

Muita suosittuja inducementteja ovat ekstra re-rollit, ylimääräiset apoteekkarit tai team wizard, jolla voi kerran pelissä pistää loitsumuotoista tormenttia vastustajalle.

Inducementeistakin kannattaa lukea pelin manuskasta (KTS: RTFM), turha minun on tähän auki kaikkea selittää.


Mitä helevettiä, peli kaatui kesken tahi vastustaja ragequittasi kesken voittojuoksuni!?

Mikäli toinen pelaaja ragequittaa, saa toinen pelaaja kaksi MVP-ekspaa ja toisen pelaajan winningsit lohdutukseksi mutta RAGEQUITTAAMISTA EI. HARRASTETA. KYYLÄN. PELEISSÄ. Kyseessä on erittäin alhainen ja halveksuttava eksploitti jolla turpiinsa ottanut pelaaja voi estää rakkaiden tähtipelaajiensa haavoittumisen, koska ragequittarin joukkue ei päivity. Minä tiedän että se harmittaa että se nelostason blitzeri kuolee, mutta jos minä kuulen tahallisesta quittailusta niin permabannaan armotta ja tulen pieksämään syyllisen, sytyttämään sen kodin tuleen ja viemään sen lemmikit lopetettavaksi.

Kun tuo on saatu sanottua, niin peli kyllä välillä osaa tiltata teknisistä syistä niin, että matsi jää kesken. Mekaniikat, joilla peli päättää "kentälle jääneen" ovat vähän epämääräiset. Kun pelataan turnauksia joissa lopputulos on kaikki kaikessa niin jos peli tilestää ja matsi jää sen takia kesken, niin älkää hyväksykö toisen pelaajan 2-0 forfeit -voittoa vaan ilmoittakaa turnauksen administraattorille. Matsin tuloksen voi kumota ja pelauttaa uudelleen. Näin on reilumpi.